Herbaty czerwone

Lubisz wyraziste, mocne smaki? Chcesz jednocześnie zadbać o swoje zdrowie i podwyższyć swoją odporność? Czerwona herbata, występująca także pod nazwą Pu-Erh, może Ci w tym pomóc. W Chinach określa się ją “chińską penicyliną” ze względu na jej właściwości. Czerwona herbata Pu-Erh przy regularnym spożywaniu może korzystnie wpłynąć na serce, krążenie, ciśnienie oraz układ nerwowy. Może także pomóc pozbyć się wody z organizmu. Co ciekawe, liście czerwonej herbaty pochodzą tylko z prowincji Yunnan, znajdującej się w południowej części Chin. Herbata czerwona Pu-Erh parzona jest na ogół w 96°C – im więcej liści doda się do filiżanki, tym mocniejszy napar powstanie. Nie zalecamy wydłużania czasu parzenia, który wynosi od 1 do 4 minut. Uwaga – czerwona herbata działa moczopędnie, dlatego nie powinno się pić więcej niż 3-4 filiżanki dziennie.

Nie znaleziono produktów, których szukasz.