Olejek eteryczny lawendowy BIO

33.90

439. w magazynie brak .

Opis produktu

Olejek lawendowy BIO 5 ml

Lawenda wąskolista jest niezwykle aromatyczną rośliną, rosnącą w obszarze Śródziemnomorskim. Lawenda osiąga do metra wzrostu i zawiera ponad 100 różnych substancji.

Znajduje wiele zastosowań w aromaterapii, przy problemach skórnych, napięciach, trudnościach z zasypianiem, niestrawności i dolegliwościach układu oddechowego.

Lawenda używana jest również w kuchni i przemyśle perfumeryjnym jako niezwykle cenny składnik.

 

Nuta zapachowa

Nuta serca

 

Pochodzenie

Francja

 

Ekstrakcja

Destylacja z parą wodną

 

Profil zapachowy

Ziołowy, świeży

 

Zastosowanie olejku lawendowego

  • Olejek lawendowy ma właściwości przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze i dezodorujące.
  • Olejek znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry, do masażu oraz kąpieli: 1 kropelkę czystego olejku na skórę lub 12 kropli olejku lawendowego na 50 ml olejku migdałowego.
  • Lawenda ułatwia zasypianie, łagodzi napięcia, często polecana paniom w okresie menopauzy.
  • Olejek lawendowy można spotkać w kosmetykach dla dzieci i pielęgnujących blizny.

Środki ostrożności

  • Nie należy stosować nierozcieńczonego olejku u dzieci i kobiet w ciąży.

 

Produkt rolnictwa ekologicznego

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

0